Ο Μπόρις Τζόνσον είναι και επισήμως από σήμερα το απόγευμα ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, αφού η βασίλισσα του ανέθεσε τον σχηματισμό κυβέρνησης και εκείνος αποδέχτηκε αυτήν την εντολή.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «εκείνοι που στοιχηματίζουν εναντίον της Βρετανίας θα χάσουν τα πάντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αναφερόμενος στο Brexit, δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς «εάν» και «όμως».

«Η δουλειά μου είναι να κάνω τους δρόμους πιο ασφαλείς (…) Η δουλειά μου είναι να διασφαλίσω ότι τα παιδιά σας θα λάβουν εξαιρετική παιδεία» συνέχισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, η πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, πήγε στο Μπάκιγχαμ και υπέβαλε την παραίτησή της στη βασίλισσα.

Προτού παραβρεθεί στο Παλάτι, η Τερέζα Μέι έδωσε την τελευταία της ομιλία ως πρωθυπουργός έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, έχοντας τον σύζυγό της στο πλευρό της.

Έδωσε τα συγχαρητήριά της ξανά στον νέο πρωθυπουργό της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, και ευχήθηκε καλή τύχη στον ίδιο και στην κυβέρνησή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης