Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου δήλωσε ότι σχεδιάζει να παραμείνει στη θέση του, παρά τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για αποχώρησή του, σε μία κίνηση που θα εξοργίσει τους σκληροπυρηνικούς του Brexit που θεωρούν ότι επιδιώκει να παρεμποδίσει μία αποχώρηση χωρίς συμφωνία.

Ο Μπέρκοου επεσήμανε στην εφημερίδα «Guardian» ότι δεν είναι «λογικό να εγκαταλείψει την έδρα» τη στιγμή που η Βουλή βρίσκεται αντιμέτωπη με τόσο σημαντικά θέματα και, καθώς υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι οι επικεφαλής της κούρσας για την ηγεσία των Τόρις θέλουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, προειδοποίησε τους υποψηφίους να μην επιχειρήσουν να επιβάλουν τέτοια έκβαση χωρίς την άδεια των βουλευτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είπα ποτέ ότι θα αποχωρήσω τον Ιούλιο αυτού του έτους» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο Τζον Μπέρκοου, έπειτα από ομιλία του στην Ουάσινγκτον.

«Πιστεύω ότι τώρα είναι η στιγμή που συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα και υπάρχουν μεγάλα ζητήματα προς επίλυσιν, και, υπό τις συνθήκες αυτές, δεν μου φαίνεται λογικό να εγκαταλείψω την έδρα» επεσήμανε.

«Εάν είχα οποιαδήποτε πρόθεση να κάνω ανακοίνωση επί αυτού του θέματος…θα την έκανα πρώτα στο κοινοβούλιο» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην αμερικανική πρωτεύουσα ο Τζον Μπέρκοου απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση λέγοντας ότι «είναι ευτελές» να πιστεύει κάποιος ότι το κοινοβούλιο μπορεί να παραγκωνισθεί στη συζήτηση για το Brexit. «Η ιδέα ότι το κοινοβούλιο θα εκδιωχθεί από την κεντρική σκηνή της συζήτησης για το Brexit είναι απλώς αδιανόητη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης