Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύθηκε για μια αναθεώρηση του συστήματος πρόωρων αποφυλακίσεων, μία ημέρα μετά την επίθεση που πραγματοποίησε ένας πρώην κρατούμενος που είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία και είχε αφεθεί ελεύθερος υπό ηλεκτρονική επιτήρηση.

Προτού σκοτωθεί από την αστυνομία, ο δράστης είχε τεθεί υπό έλεγχο με θεαματικό τρόπο από πολίτες που χαρακτηρίστηκαν «ήρωες» και μερικοί από αυτούς ήταν επίσης πρώην κρατούμενοι, ανάμεσά τους και ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί για δολοφονία, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν άνθρωποι καταδικάζονται σε φυλάκιση για έναν ορισμένο αριθμό ετών, πρέπει να εκτίουν όλα τα έτη της ποινής αυτής», δήλωσε ο Τζόνσον μετά την επίσκεψή του στο σημείο της επίθεσης.

Η επίθεση, που χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» από την αστυνομία, προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων (ενός άνδρα και μίας γυναίκας) και τον τραυματισμό άλλων τριών ο ένας από τους οποίους ήταν χθες βράδυ σε «κρίσιμη αλλά σταθερή» κατάσταση.

«Δεν έχει κανένα νόημα για την κοινωνία μας να αφήνουμε ελεύθερους ανθρώπους που καταδικάστηκαν για τρομοκρατικά αδικήματα, βίαια εγκλήματα», συνέχισε ο Τζόνσον. «Λέω εδώ και καιρό πως αυτό το σύστημα απλώς δεν λειτουργεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ανέστειλε την προεκλογική εκστρατεία του μετά την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, τάχθηκε επίσης υπέρ της επιβολής βαρύτερων ποινών σε περιπτώσεις διάπραξης βίαιων εγκλημάτων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως οι περιπτώσεις άλλων καταδικασθέντων για τρομοκρατία που έχουν απελευθερωθεί πρόωρα θα επανεξεταστούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης