Η Βρετανία δήλωσε σήμερα ότι παραμένουν τα ερωτήματα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και ότι μόνο η Σαουδική Αραβία μπορεί να δώσει απαντήσεις σε αυτά.

«Η δήλωση του προέδρου Ερντογάν σήμερα το πρωί υπογραμμίζει το γεγονός ότι παραμένουν ερωτήματα στα οποία μόνο οι Σαουδάραβες έχουν τις απαντήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι, απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από λίγο, το σαουδαραβικό υπουργικό συμβούλιο ανέφερε, έπειτα από μια σύνοδο υπό την προεδρία του βασιλιά Σαλμάν, πως η Σαουδική Αραβία θα κάνει να λογοδοτήσουν εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Κασόγκι και εκείνοι που απέτυχαν στα καθήκοντά τους, όποιοι κι αν είναι.

Ο Κασόγκι εξαφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου μετά την είσοδό του στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Έπειτα από εβδομάδες στη διάρκεια των οποίων αρνούνταν ότι γνώριζαν οτιδήποτε για την τύχη του, Σαουδάραβες αξιωματούχοι είπαν πως ο εξέχων δημοσιογράφος σκοτώθηκε στη διάρκεια μιας «άγριας επιχείρησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης