Βρετανία: Ποινή σοκ στον δολοφόνο της 16χρονης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013, 19:37
Βρετανία: Ποινή σοκ στον δολοφόνο της 16χρονης
Ποινή κάθειρξης 35 ετών επιβλήθηκε σήμερα στον τον 23χρονο David Minto ο οποίος, στις 31 Ιανουαρίου σκότωσε την 16χρονη μαθήτρια Sasha Marsden όταν εκείνη δεν ενέδωσε στις σεξουαλικές του προτάσεις.

Ο Minto γνώρισε το θύμα του στο Blackpool, παραθαλάσσιο προάστιο της Βορειοδυτικής Βρετανίας. Αρχικά προσπάθησε να δελεάσει το θύμα του με υποσχέσεις πως θα της εξασφάλιζε δουλειά στο ξενοδοχείο που ανήκε σε μια φίλη του και στο οποίο ο ίδιος εργαζόταν ως μπάρμαν.

Η 16χρονη κοπέλα δεν έδειξε να πείθεται για τις καλές προθέσεις του Minto και τις απέρριψε, κάτι που όπως φαίνεται «εκνεύρισε» τον δράστη και τον οδήγησε σε ένα έγκλημα που σόκαρε ακόμη και τους Δικαστές με την πρωτοφανή της βαρβαρότητα.

Ο David Minto θυμωμένος από την άρνηση της νεαρής μαθήτριας και από την προσπάθειά της να φύγει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, την πλησίασε από πίσω και με ένα μαχαίρι κουζίνας κατάφερε 58 πλήγματα στο πρόσωπο και το λαιμό της κοπέλας. Αν κάτι όμως ανάγκασε τον Δικαστή Russel να χαρακτηρίσει τον δράστη εξαιρετικά επικίνδυνο και το έγκλημά του ως ιδιαζόντως ειδεχθές, ήταν ότι κατά την ώρα που η άτυχη κοπέλα ψυχορραγούσε, εκείνος την κακοποίησε σεξουαλικά ακόμη και όταν εκείνη είχε ήδη εκπνεύσει από τα τραύματά της που εξ αρχής δεν άφηναν την παραμικρή πιθανότητα «επιστροφής».

Η βαρβαρότητα ωστόσο δεν σταμάτησε ούτε εκεί: Ο δράστης στη συνέχεια τύλιξε το πτώμα της σε ένα πάπλωμα και ένα υπόστρωμα και το απόθεσε σε κάποιο σκοτεινό σοκάκι της πόλης, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κάποιον. Εκεί έβαλε φωτιά στο σώμα της Sasha ώστε να μην είναι δυνατή η ταυτοποίησή της, κάτι που ωστόσο το κατάφερε καθώς οι Βρετανικές Αρχές, προκειμένου να πάρουν δείγμα DNA, αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην οδοντόβουρτσα του κοριτσιού.

Μετά την αλληλουχία των φρικιαστικών του πράξεων, o David Minto επέστρεψε ατάραχος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που αποτέλεσε τον τόπο μαρτυρίου της Sasha Marsden, και πλήρως ατάραχος, καθάρισε τον χώρο από τα αίματα του θύματός του.

Μπροστά σε ένα τόσο βίαιο έγκλημα το Δικαστήριο, έκρινε πως ο άνθρωπος αυτός δεν «δικαιούται» παρά την βαρύτερη των ποινών, στερώντας του μάλιστα κάθε δικαίωμα να ασκήσει οποιαδήποτε έφεση αναστολής της ποινής του, πριν φτάσει την ηλικία των 58 ετών, κάτι που στην ουσία την μετατρέπει σε ισόβια...

Παύλος Κιρκασίδης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013, 21:54