Βρετανία: Πρόταση για φυλάκιση όσων μισθώνουν κατάλυμα σε παράτυπους μετανάστες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015, 13:48
Βρετανία: Πρόταση για φυλάκιση όσων μισθώνουν κατάλυμα σε παράτυπους μετανάστες
Αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης θα βρίσκονται οι ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν καταλύματα σε παράτυπους μετανάστες σύμφωνα με μια νέα πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να επιδείξει αυστηρότητα στο ζήτημα της μετανάστευσης.

Το μέτρο αυτό, βάσει του οποίου οι ιδιοκτήτες που δεν θα ελέγχουν τη νομική κατάσταση των ενοικιαστών τους θα είναι δυνατόν να τιμωρούνται με φυλάκιση έως και πέντε ετών, θα εισαχθεί στο νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει το φθινόπωρο στο κοινοβούλιο, δήλωσε σήμερα ο Κρεγκ Κλαρκ, υφυπουργός αρμόδιος για τις τοπικές κοινότητες.
Το νομοσχέδιο αυτό προέβλεπε ως τώρα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες.

Βάσει του νομοσχεδίου, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν επίσης να προχωρούν σε έξωση παράτυπων μεταναστών από τις ιδιοκτησίες τους χωρίς να χρειάζονται δικαστική εντολή, αναφέρει η εφημερίδα The Guardian.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο τίθεται επίσης το θέμα της κατάσχεσης των μισθών όσων εργάζονται λαθραία, σε μια χώρα όπου το ζήτημα της μετανάστευσης αποτελεί μία από τις κύριες πηγές ανησυχίας για τους πολίτες.

Πηγή: ΑΜΠΕ,Γαλλικό Πρακτορείο

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015, 13:49