Ο Μπόρις Τζόνσον συνεδρίασε σήμερα με το νέο υπουργικό συμβούλιο, προϊόν του χθεσινού επεισοδιακού ανασχηματισμού, και ζήτησε από τους υπουργούς του «να είναι αποτελεσματικοί για χάρη του λαού».

«Μας εξέλεξαν για να τους υπηρετήσουμε και αυτή η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει υπηρετώντας τις προτεραιότητες των ανθρώπων» είπε ο Τζόνσον επικεντρώνοντας στην εγκληματικότητα, το πρόβλημα των αστέγων και τις λίστες αναμονής του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που μας ψήφισαν μαζικά» είπε ο Τζόνσον, συγχαίροντας όσους απέκτησαν ή διατήρησαν τα υπουργεία της βρετανικής κυβέρνησης.

Μία ημέρα μετά τον ανασχηματισμό ο βρετανικός Τύπος και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίθουν σχολίων ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο φέρει τη σφραγίδα του στρατηγικού συμβούλου του Ντόμινικ Κάμινγκς.

Ο Σατζίντ Χαβίντ παραιτήθηκε μη αποδεχόμενος τον διορισμό των συμβούλων του καθ΄υπόδειξιν του Κάμινγκς. Αλλά και ο επιτυχημένος υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Τζούλιαν Σμιθ απομακρύνθηκε πληρώνοντας το γεγονός ότι αντιτάχθηκε στον πανίσχυρο σύμβουλο του Τζόνσον, όταν, ως υπεύθυνος για την ασφάλεια της Βόρειας Ιρλανδίας, απέκλεισε το μποϊκοτάρισμα της συνεργασίας με την Ιρλανδία στον τομέα της ασφάλειας που ζητούσε η πτέρυγα των σκληρών brexiteers της Ντάουνινγκ Στριτ ως μέσον πίεσης στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς σήμερα από δημοσιογράφους αν είναι ο «Τόμας Κρόμγουελ» της βρετανικής πολιτικής, ο Ντόμινικ Κάμινγκς απλώς κάγχασε, ενώ απέφυγε να σχολιάσει αν αυτός είναι ο υπεύθυνος για την παραίτηση του Σατζίντ Χαβίντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης