Βρετανία: Προβάδισμα στους Εργατικούς στις περισσότερες δημοσκοπήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015, 18:12
Βρετανία: Προβάδισμα στους Εργατικούς στις περισσότερες δημοσκοπήσεις
Στροφή προς τους Εργατικούς βλέπουν οι 5 στις 9 δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα, που δίνουν έτσι μικρό προβάδισμα (σε έδρες και ποσοστά) στο κόμμα του Εντ Μίλιμπαντ για τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου έναντι των κυβερνώντων Τόρις, του Ντέιβιντ Κάμερον. Σε κάθε περίπτωση, κανένα από τα δύο κόμματα δεν αναμένεται να έχει πλειοψηφία στη Βουλή και θα χρειαστεί να αναζητήσει συμμάχους.

Για τους Εργατικούς, οι περισσότεροι θεωρούν πως ο πιθανότερος σύμμαχος του Μίλιμπαντ είναι το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα, το οποίο διεκδικεί τη συντριπτική πλειοψηφία των εδρών της περιοχής -τις οποίες και θα στερήσει από τους Εργατικούς. Πιθανός σύμμαχος θεωρούνται, πάντως, και οι Φιλελεύθεροι του Νικ Κλεγκ, οι οποίοι τώρα συνεργάζονται στην κυβέρνηση με τον Κάμερον και τους Συντηρητικούς.

Πάντως, όλοι παραδέχονται ότι οι τέσσερις εβδομάδες που απομένουν είναι αρκετά μεγάλο διάστημα και μπορεί να σημειωθούν ανακατατάξεις στην πρώτη θέση, καθώς οι αντίπαλοι θα χρησιμοποιήσουν όλα τους τα χαρτιά. Πάντως, την τρίτη θέση φαίνεται πως έχει "καπαρώσει" ήδη το εθνικιστικό UKIP, του Νάιτζελ Φάρατζ, με ποσοστό άνω του 10%.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015, 18:14