Η Βρετανία μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσει κάποια μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του COVID-19 έως ότου εμβολιαστεί κατά της νόσου αυτής όλος ο πληθυσμός της ενηλίκων, δήλωσε χθες, Πέμπτη, το βράδυ, η διευθύνουσα σύμβουλος της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας Σούζαν Χόπκινς.

Κάποια μέτρα μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν σε ισχύ και πέραν αυτού, πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νομίζω ότι θα έχουμε κάποια μέτρα σε ισχύ έως ότου όλος ο πληθυσμός εμβολιαστεί, τουλάχιστον όλος ο πληθυσμός των ενηλίκων» ανέφερε στο Sky News.

«Ακόμη και τότε πιστεύω ότι θα χρειάζεται να μάθουμε περισσότερα για τη μετάδοση προτού μπορέσουμε να τα απελευθερώσουμε όλα και να επιστρέψουμε στη ζωή μας όπως ήταν» πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής η Βρετανία έχει χορηγήσει την πρώτη δόση εμβολίων κατά του COVID-19 σε περίπου 13,5 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ έχει εισαγάγει επίσης νέους αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους, οι οποίοι καθιστούν παράνομο να πάει κανείς διακοπές, για να αποτρέψει την είσοδο στη χώρα καινούριων μεταλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και μέλη του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, έχουν δεχθεί κριτική για τη μετάδοση συγκεχυμένων μηνυμάτων όσον αφορά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης