Βρετανία: Συγκρούσεις αστυνομικών – διαδηλωτών για την εξόρυξη αερίου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013, 18:06
Βρετανία: Συγκρούσεις αστυνομικών – διαδηλωτών για την εξόρυξη αερίου
Διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τη χρήση της τεχνικής της υδραυλικής ρωγμάτωσης για την παραγωγή σχιστολιθικού φυσικού αερίου συγκρούστηκαν με αστυνομικούς έξω από τις εγκαταστάσεις εξόρυξης στο χωριό Μπόλκομ της Αγγλίας και εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας που πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα.

Οι πολέμιοι της μεθόδου, που είναι γνωστή με την ονομασία fracking, είχαν ήδη αναγκάσει την ιδιωτική εταιρεία Cuadrilla Resources να διακόψει την εξόρυξη στην περιοχή αυτή.

Μετά από πολλές ημέρες σχετικά ειρηνικών κινητοποιήσεων εναντίον της Cuadrilla, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν σήμερα με αστυνομικούς στην είσοδο των εγκαταστάσεων εξόρυξης στο Μπόλκομ, στο Γουέστ Σάσεξ, περίπου 55 χιλιόμετρα νοτίως του Λονδίνου. Άλλοι εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας στο Στάφορντσιρ και πολλοί κατάφεραν να μπουν στα γραφεία της εταιρείας δημοσίως σχέσεων που εκπροσωπεί τον όμιλο, στο Λονδίνο.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έχει δηλώσει ότι η Βρετανία έχει ανάγκη τη μέθοδο της υδραυλικής ρωγμάτωσης γιατί με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το κόστος της ενέργειας, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

(Εκπρόσωποι της τρίτης ηλικίας στην πορεία των κατοίκων)

(Οι κάτοικοι που αντιδρούν, πραγματοποιούν πορεία)

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013, 18:22