Στη σύλληψη έξι ατόμων προχώρησε σήμερα η Βρετανική Αστυνομία, ως υπόπτων για συμμετοχή στο σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές από δημοσιογράφους της εφημερίδας «News of the World», όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες για δεύτερη φορά είναι και η Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην γενική διευθύντρια του ομίλου News International του Ρούπερτ Μέρντοκ, καθώς και ο σύζυγός της, Τσάρλι. Οι έξι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συνωμοσία με σκοπό την παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη Σκότλαντ Γιαρντ, οι ύποπτοι είναι πέντε άνδρες, ηλικίας από 38 ως 49 ετών, και μια 43χρονη γυναίκα, η ταυτότητα των οποίων δεν ανακοινώθηκε.

Οι συλλήψεις έγιναν στα σπίτια των υπόπτων τα ξημερώματα στις περιοχές Οξφορντσάιρ, Χάμσαϊρ, Χέρτφορντσαϊρ, στο Ανατολικό και στο Δυτικό Λονδίνο και, σύμφωνα με την αστυνομία, η συλληφθείσα ζει στην Οξφόρδη.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης της αστυνομίας σχετικά με τις καταγγελίες ότι δημοσιογράφοι που εργάζονταν στην εφημερίδα του Μέρντοκ «News of the World» υπέκλεπταν επανειλημμένως τα προσωπικά μηνύματα από τα κινητά χιλιάδων ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης