Η Σκότλαντ Γιάρντ διαβίβασε τους φακέλους 11 υπόπτων στη δικαιοσύνη, περισσότερα από ένα χρόνο μετά την έναρξη της έρευνας για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στο δημοσιογραφικό όμιλο του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοκ, όπως δήλωσε σήμερα ο βρετανός εισαγγελέας Κιρ Στάρμερ. Τέσσερις δημοσιογράφοι, ένας αστυνομικός και έξι ακόμη άνθρωποι παραπέμφθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης και ενδέχεται να τους απαγγελθούν κατηγορίες, πρόσθεσε ο Στάρμερ. Συνολικά 43 άνθρωποι, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, τη διαφθορά δημόσιων λειτουργών και άλλες παράνομες πράξεις, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, σημείωσε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ταμπλόιντ εφημερίδα News of the World, η οποία ανήκε στον όμιλο Μέρντοκ, υπέκλεπτε τη δεκαετία του 2000 τις τηλεφωνικές συνομιλίες 800 ανθρώπων, προσωπικοτήτων, μελών της βασιλικής οικογένειας, ηθοποιών ή ανθρώπων που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν ο ‘Αντι Κόλσον, πρώην διευθυντής επικοινωνίας του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και πρώην διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας.

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ αποφάσισε τον Ιούλιο να κλείσει τη News of the World εξαιτίας του σκανδάλου, ενώ ο όμιλος έδωσε αποζημίωση σε περίπου 50 θύματα των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης