Βρετανία: Tο Skype... στην υπηρεσία του νόμου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015, 07:06
Βρετανία: Tο Skype... στην υπηρεσία του νόμου
Σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος, λόγω και των περικοπών στον προϋπολογισμό των αστυνομικών τμημάτων, οι Βρετανοί αστυνομικοί θα συνομιλούν πλέον με τα θύματα εγκληματικών ενεργειών μέσω... Skype αντί να τα συναντούν στα σπίτια τους.

Η αστυνομία της κομητείας Κέμπριτζσιρ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, ανέφερε ότι από την ερχόμενη Τρίτη θα δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο στην πόλη Πίτερμπρο.

Στην περίπτωση που ο αδίκημα δεν απαιτεί την κατεπείγουσα επέμβαση των αστυνομικών, αυτοί δεν θα πηγαίνουν επί τόπου, αλλά θα προτείνουν στα θύματα να μιλούν στο τηλέφωνο ή μέσω Skype.

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν σε σπίτια ηλικιωμένων ή σε εκείνους που δεν έχουν εξοικειωθεί με τα νέα μέσα επικοινωνίας.

Η βασική ιδέα είναι να υπάρχει περισσότερη «ευελιξία» και μια πιο γρήγορη «αντίδραση» εκ μέρους των αστυνομικών.

Έτσι, οι αστυνομικοί που σπαταλούν πολύ χρόνο πηγαίνοντας σε σπίτια, θα μπορούν να περιπολούν στις γειτονιές, εκτιμά η Μέλανι Ντέιλς, η επικεφαλής της αστυνομίας του Πίτερμπρο.

Η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει ταυτόχρονα στην εξοικονόμηση χρημάτων, δεδομένου ότι η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον έχει προχωρήσει σε δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό της αστυνομίας.

«Πολύ απλά, δεν είναι πλέον δυνατόν να μετακινούνται οι αστυνομικοί για κάθε αδίκημα, ιδίως για τις διαρρήξεις», εξήγησε ο Οζ Μέριγκολντ, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αστυνομικών του Κέμπριτζσιρ.

«Όταν οι προϋπολογισμοί περικόπτονται κατά εκατομμύρια, τότε η εικονική αστυνομία θα γίνει ο κανόνας», σχολίασε ένας πρώην αξιωματικός της αστυνομίας, ο Κλάιβ Τσάμπερλεν, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τα νέα μέτρα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015, 07:06