Βρετανία: Στο νοσοκομείο του Γουίραλ θα μεταφερθούν όσοι επιστρέψουν από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, 20:15
Βρετανία: Στο νοσοκομείο του Γουίραλ θα μεταφερθούν όσοι επιστρέψουν από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Στην ειδική πτέρυγα του νοσοκομείου Άροου Παρκ στο Γουίραλ, θα απομονωθούν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, όσοι καταφέρουν να επιστρέψουν στη Βρετανία, με ειδική πτήση από την Ιαπωνία, όπου βρίσκεται ελλιμενισμένο το πλοίο.

Στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου στο Γουίραλ είχαν μεταφερθεί και τεθεί σε καραντίνα για 14 μέρες και οι Βρετανοί που είχαν επέστρεψαν από τη Γιουχάν της Κίνας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι εγκαταστάσεις του Άροου Παρκ «θα χρησιμοποιηθούν για την απομόνωση όσων θα επιστρέψουν από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess» και θα «τεθούν σε καραντίνα σε αυτή την τοποθεσία για διάστημα 14 ημερών με συνεχή υποστήριξη από το ιατρικό προσωπικό». Επισημαίνεται ότι το νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει μία ειδική πτήση από το Τόκιο προς τη Βρετανία το συντομότερο δυνατό, ελπίζοντας να καταφέρει να δρομολογήσει την επιστροφή των Βρετανών επιβατών του κρουαζιερόπλοιου ακόμη και εντός της εβδομάδας, εάν λάβει τις απαραίτητες άδειες από τις ιαπωνικές αρχές. Προειδοποίησε ωστόσο ότι ενδεχομένως σε κάποιους από αυτούς που αποβιβάστηκαν από το πλοίο να μην επιτραπεί η είσοδος στην ειδική πτήση, προτρέποντάς τους να καταχωρηθούν στην ειδική λίστα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, 20:50