Οι μεταλλάξεις του νέου κορωνοϊού θα μπορούσαν θεωρητικά να ξεφύγουν από τα υπάρχοντα εμβόλια, όμως τα ίδια τα εμβόλια μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα στελέχη, διαβεβαίωσε σήμερα ο επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς.

«Είναι πιθανόν οι παραλλαγές να ξεφεύγουν από τα εμβόλια, σε κάποιο βαθμό, στο μέλλον», είπε ο Βάλανς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Πρόσθεσε όμως ότι αυτός είναι προς το παρόν άγνωστος παράγοντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όμως πιστεύω ότι τα ίδια τα εμβόλια, ιδίως τα εμβόλια με αγγελιαφόρο RNA, είναι σχετικά εύκολο να προσαρμοστούν στις αλλαγές του ιού», τόνισε.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η κυβέρνηση ελπίζει να έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού στα γηροκομεία μέχρι το τέλος του μήνα.

«Σαφώς έχουμε και πάλι πρόβλημα (σ.σ. αύξηση των μολύνσεων από Covid-19 στους οίκους ευγηρίας) γι’ αυτό και εργαζόμαστε ώστε να εμβολιάσουμε τους εργαζόμενους και τους ενοίκους τους», δήλωσε. Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί περίπου το 40% των ανθρώπων που διαμένουν σε γηροκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης