Το Λονδίνο θα καταβάλει «σημαντικά» λιγότερα από τα περίπου 39 δισεκατομμύρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση του λογαριασμού για την αποχώρησή της από το μπλοκ, σε περίπτωση μη επίτευξης τελικής συμφωνίας για το Brexit, δήλωσε την Πέμπτη ο αρμόδιος Βρετανός υπουργός Ντόμινικ Ράαμπ.

«Δεν πρόκειται να βάλω τιμή σε αυτό, αλλά θα πω ότι αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από την οικονομική διευθέτηση της συμφωνίας αποχώρησης», τόνισε σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη μεταβατική περίοδο του Brexit, η Βρετανία συμφώνησε να καταβάλει μεταξύ 35 και 39 δισεκ. ευρώ τις επόμενες δεκαετίες.

Ο Ράαμπ συμπλήρωσε ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να υπολογίσουν πόσα η Βρετανία θα χρειαστεί να πληρώσει αν το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες αποτύχουν να καταλήξουν σε συμφωνία για το Brexit.

Ερωτώμενος αν αναμένει η Ε.Ε. να αλλάξει στάση στο ζήτημα των συνόρων Ιρλανδίας – Βόρειας Ιρλανδίας, βασικό ακανθώδες σημείο των διαπραγματεύσεων, ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit τόνισε ότι πιστεύει πως πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή στην προσέγγιση της Ε.Ε. και ότι «θα χρειαστεί να μας συναντήσουν στα μισά του δρόμου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα είπε στο ειδησεογραφικό δίκτυο ITV ότι μια οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit θα πρέπει να ορίζει ένα σαφές μοντέλο στις σχέσεις Λονδίνου – Βρυξελλών έπειτα από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε πασαλείμματα», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον θα ήταν ικανοποιημένος με μια γενικόλογη δήλωση πολιτικών προθέσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης