Βελτιώθηκε ελαφρά, σε σοβαρή από κρίσιμη, η κατάσταση της υγείας της Βρετανίδας νοσηλεύτριας Πολίν Καφέρκι, η οποία είχε προσβληθεί και στη συνέχεια θεραπευτεί από τον ιό Έμπολα, πριν από οκτώ μήνες.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Π. Καφέρκι είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο του Λονδίνου λόγω μιας «ασυνήθιστης όψιμης επιπλοκής» που παρουσίασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 39χρονη είχε διακομισθεί στις 9 Οκτωβρίου από το νοσοκομείο Queen Elizabeth της Γλασκώβης (στη Σκωτία) στο Royal Free Hospital του Λονδίνου, όπου έκτοτε νοσηλεύεται σε απομόνωση, εξαιτίας μιας ασυνήθιστης καθυστερημένης επιπλοκής που είχε εμφανίσει, η οποία συνδεόταν με την πρότερη ασθένειά της από τον ιό του Έμπολα, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές. Την περασμένη εβδομάδα οι θεράποντες ιατροί είχαν κρίνει την κατάστασή της κρίσιμη.

Ωστόσο, τη Δευτέρα, το Royal Free Hospital εξέδωσε νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «η κατάσταση της Πολίν Καφέρκι βελτιώθηκε σε σοβαρή, αλλά σταθερή». Το νοσοκομείο δεν έδωσε διευκρινίσεις.

Η νοσηλεύτρια είχε διαγνωσθεί ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2014, αφού είχε επιστρέψει από τη Σιέρα Λεόνε, όπου εργαζόταν για τη μη κυβερνητική οργάνωση Save The Children.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη νοσηλεία της σε μονάδα του Royal Free στις αρχές του έτους, τον Ιανουάριο πήρε εξιτήριο, αφού, όπως φάνηκε, είχε αναρρώσει πλήρως.

Είναι ο πρώτος άνθρωπος στην επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου που διαγνώσθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα.

Η περίπτωσή της, η πρώτη στα χρονικά που κάποιος που έχει διαγνωσθεί ότι έχει θεραπευτεί από τον Έμπολα παρουσιάζει μια, όπως φαίνεται απειλητική για τη ζωή του, υποτροπή, έχει φέρει σήμερα τους εξειδικευμένους επιστήμονες σε αχαρτογράφητα νερά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης