Το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας έχασε περισσότερα από 100 έγγραφα που αφορούν στο σκάνδαλο παιδεραστίας στο οποίο εμπλέκονται και πολιτικοί τη δεκαετία του ΄80, αναφέρεται σε επιστολή που δόθηκε την Κυριακή στη δημοσιότητα.

Η επιστολή με παραλήπτη τον βουλευτή των Εργατικών Κιθ Βαζ αναφέρει ότι 114 από τα 527 έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση καταστράφηκαν ή εξαφανίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα από 10 πρώην ή νυν πολιτικά πρόσωπα είναι ύποπτα για παιδεραστία, αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η «Daily Telegraph» και προσθέτει ότι η αστυνομία ερευνά υποθέσεις που συνδέονται με τέσσερα πρόσωπα.

Άλλοι 20 πολιτικοί και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου –τη Βουλή των Λόρδων και τη Βουλή των Κοινοτήτων–ενδέχεται να γνώριζαν για το σκάνδαλο και να το απέκρυψαν, έγραψε η «Telegraph».

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ζήτησε τη διενέργεια νέας έρευνας σχετικά με την τύχη ενός σημαντικού αρχείου για το σκάνδαλο, αλλά αρνείται να επιτρέψει τη διεξαγωγή δημόσιας ακρόασης αναφορικά με τις κατηγορίες, παρά την αυξανόμενη πίεση της αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης