Η ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σοβαρού Οργανωμένου Εγκλήματος (Soca) της Βρετανίας τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά από επίθεση χάκερς, όπως έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπό της.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης και η ιστοσελίδα κατέρρευσε εξαιτίας του τεράστιου αριθμού «επισκεπτών» που δέχτηκε. Παρά το πρόβλημα αυτό η επίθεση δεν προκάλεσε κανένα σοβαρό κίνδυνο για την Υπηρεσία, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Πρόσφατα η Soca έκλεισε 36 ιστοσελίδες που πιστεύεται ότι πουλούσαν κλεμμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο μήνα συμμετείχε σε μια επιχείρηση από κοινού με το FBI για το κλείσιμο ιστοσελίδων που διαθέτουν προς πώληση κλεμμένες πληροφορίες οικονομικού περιεχομένου. Σύμφωνα με την Soca ανακτήθηκαν 2,5 εκατομμύρια εκτεθειμένα στοιχεία, αποτρέποντας μια απάτη ύψους 500 εκατομμυρίων λιρών. Στο παρελθόν η ιστοσελίδα της Soca είχε μπει στο στόχαστρο των χάκερς της ομάδας LulzSec. Η υπηρεσία απέφυγε να διευκρινίσει αν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση ή ποιο ήταν το κίνητρο των δραστών.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης