Βρετανία: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους του Λονδίνου για καλύτερους μισθούς

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Μαΐου 2018, 20:22
Βρετανία: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους του Λονδίνου για καλύτερους μισθούς
Χιλιάδες εργαζόμενοι κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους στο κέντρο του Λονδίνου για να διεκδικήσουν «μια νέα συμφωνία» για τις συνθήκες εργασίας και να μπει ένα τέλος στη συμπίεση των μισθών τους, τη σφοδρότερη, όπως καταγγέλλουν, στη σύγχρονη ιστορία της χώρας τους. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η Ομοσπονδία Συνδικαλιστικών Ενώσεων (Trades Union Congress) διοργάνωσε την πορεία με αιτήματα την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη βελτίωση της ασφάλειας στους χώρους εργασίας και τις επενδύσεις στις δημόσιες υπηρεσίες.

«Αυτή η διαδήλωση σήμερα έχει να κάνει με τα εργασιακά δικαιώματα, τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλουμε συλλογικά αλλά πάνω απ’ όλα είναι μια διακήρυξη ότι θα διαδηλώνουμε όσο χρειαστεί, υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής αξιοπρέπειας» επισήμανε ο Τζέρεμι Κόρμπιν ενώπιον των διαδηλωτών.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις καταγγέλλουν ότι οι μισθοί δεν προβλέπεται να επιστρέψουν στα επίπεδα προ της κρίσης έως το 2025. Πρόκειται για τη χειρότερη περίοδο μισθολογικής στασιμότητας των τελευταίων δύο αιώνων.
Ο ηγέτης των Εργατικών δεσμεύθηκε ενώπιον των διαδηλωτών ότι μια κυβέρνηση του κόμματός του θα αυξήσει τα προγράμματα εκπαίδευσης για τους νέους εργαζόμενους, θα χτίσει περισσότερα σπίτια, θα κρατικοποιήσει ορισμένους τομείς και θα δώσει στους εργαζόμενους μεγαλύτερο λόγο σχετικά με τον τρόπο διοίκησης των επιχειρήσεων, ακόμα και τον τρόπο εξαγοράς τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Μαΐου 2018, 20:26