Στη μείωση του αριθμού των φοιτητικών θεωρήσεων (βίζα) που χορηγούνται σε ξένους φοιτητές θα προχωρήσει η Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να καταπολεμήσει την παράνομη απασχόληση στο έδαφος της.

“Το Λονδίνο θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των φοιτητικών θεωρήσεων που χορηγούνται σε αλλοδαπούς, οι οποίοι έφτασαν τους 280.000 το 2009” δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Αυτοί που θέλουν να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να σπουδάσουν με τρόπο θεμιτό παραμένουν ευπρόσδεκτοι. Αλλά θα είμαστε αδιάλλακτοι με αυτούς που παραβιάζουν τους κανόνες και έρχονται για να εργαστούν” ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Alan Johnson.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν μέρος της αναθεώρησης του συστήματος χορήγησης φοιτητικών βίζα που ζήτησε πέρυσι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Gordon Brown.

Η Βρετανία έχει προσωρινά αναστείλει από την περασμένη εβδομάδα τη διαδικασία χορήγησης φοιτητικής βίζας για τη βόρεια Ινδία, το Νεπάλ και το Μπαγκλαντές μετά από την απότομη αύξηση του αριθμού των ατόμων που έρχονται από τις περιοχές αυτές και εργάζονται παράνομα στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης