Η Βρετανία έχει τη δυνατότητα να κηρύξει στρατιωτικό νόμο για να καταστείλει τυχόν ταραχές που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν μετά από ένα Brexit χωρίς συμφωνία, όμως η προσοχή της κυβέρνησης δεν επικεντρώνεται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Η εφημερίδα Sunday Times, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους, γράφει σήμερα ότι η κυβέρνηση εξετάζει ποιες δυνατότητες έχει στη διάθεσή της αν η αποχώρηση από την ΕΕ οδηγήσει σε κοινωνική αναταραχή: μεταξύ αυτών είναι ο στρατιωτικός νόμος, η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα και η χρήση του στρατού για την καταστολή των ταραχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ρωτήθηκε από τον Άντριου Μαρ του BBC αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο κήρυξης στρατιωτικού νόμου, ο Χάνκοκ απάντησε αρνητικά. Εξήγησε ότι κάτι τέτοιο επιτρέπεται από τη νομοθεσία, όμως η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δεν επικεντρώνεται σ’ αυτήν την πιθανότητα.

Η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου.

Ο Χάνκοκ είπε επίσης ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες κάνουν ό,τι μπορούν για να μην παρατηρηθούν ελλείψεις στα φάρμακα από τυχόν καθυστερήσεις στα σύνορα, αν προχωρήσει η χώρα στην αποχώρηση χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης