Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προβάλουν ιδιαίτερα σφοδρή αντίσταση στις προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα και έχουν στόχο να πεισθούν οι Βρετανοί να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. στο επικείμενο δημοψήφισμα.

«Θα υπέθετα ότι ο (πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Ντόναλντ Τουσκ ήδη έχει διαβουλευθεί με ηγέτες και χώρες-κλειδιά της Ε.Ε. ενόσω συζητά με εμάς αυτό το κείμενο που προκύπτει» ανέφερε ο Χάμοντ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επομένως θα μου προκαλούσε κατάπληξη εάν είχαμε σημαντικές αρνητικές αντιδράσεις στην Ε.Ε. στο κείμενο που τέθηκε στο τραπέζι, διότι υποθέτω πως είναι κάτι που το Συμβούλιο έχει ήδη εξετάσει» πρόσθεσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Ακόμη, ο Χάμοντ είπε ότι θέλει το δημοψήφισμα στο ΗΒ να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν, μόλις οι προτεινόμενες αλλαγές στη σχέση του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες εγκριθούν, ωστόσο επισήμανε ότι θεωρεί σημαντικό να εξασφαλιστεί πως η Βρετανία θα επιτύχει μια συμφωνία που θα εγγυάται την προάσπιση των συμφερόντων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης