Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δηλώνει σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα «Sunday Times» πως η εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες του Τζέιμς Φόλεϊ από έναν μασκοφόρο άνδρα, ο οποίος μιλάει με αγγλική προφορά, συνιστά «προδοσία των αξιών της χώρας».

Το βίντεο που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος δείχνει έναν άνδρα με προφανή αγγλική προφορά, κουκούλα και ντυμένο στα μαύρα, ο οποίος μοιάζει να εκτελεί τον Τζέιμς Φόλεϊ, Αμερικανό δημοσιογράφο ο οποίος είχε απαχθεί από ενόπλους τον Νοέμβριο του 2012 στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για μια προδοσία των αξιών της χώρας μας και όλων αυτών που ο βρετανικός λαός αντιπροσωπεύει» έγραψε ο Φίλιπ Χάμοντ.

Οι «Sunday Times» διαβεβαιώνουν, επικαλούμενοι κυβερνητικές πηγές, πως οι υπηρεσίες πληροφοριών MI5 και MI6 έχουν προσδιορίσει έναν Βρετανό ύποπτο, αλλά δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητά του.

«Είναι φρικτό να σκέπτεται κάποιος ότι ο αυτουργός αυτής της αποτρόπαιης πράξης ανατράφηκε στη Μεγάλη Βρετανία» προσθέτει ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Φίλιπ Χάμοντ εκφράζει τον φόβο πως, αν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους δεν συλληφθούν, «θα επιχειρήσουν αργά ή γρήγορα να πλήξουν σε βρετανικό έδαφος».

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών, «περισσότεροι από 500 Βρετανοί έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια για τη Συρία ή το Ιράκ», συμπληρώνει.

«Η στρατηγική μας είναι σαφής. Επενδύουμε σημαντικούς πόρους για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό μακροπρόθεσμα» τονίζει.

Σημειώνεται ότι η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε το Σάββατο ότι θα ανακοινώσει προσεχώς μέτρα κυρίως για την απαγόρευση των εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Sunday Times: Εντοπίστηκε ο εκτελεστής του Φόλεϊ, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014, 12:03
Το πρόσωπο πίσω από την κουκούλα, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014, 15:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης