Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, συγχαίρει την Ελλάδα που ψήφισε την επίλυση της μακροχρόνιας διαμάχης για το μακεδονικό και αναφέρει ότι οι δύο χώρες υπέδειξαν θάρρος και προθυμία μέσα από τη συνεργασία τους για μία πραγματική αλλαγή. Τονίζει επίσης, ότι η Βρετανία στηρίζει πλήρως την εφαρμογή της συμφωνίας και προσδοκά την συνέχιση της συνεργασίας με τους δύο «πιστούς συμμάχους».

Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται ότι η διαμάχη για την χρήση του ονόματος «Μακεδονία» είχε προκαλέσει εντάσεις για σχεδόν τρεις δεκαετίες και στεκόταν εμπόδιο στην ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. «Προσδοκούμε την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας» αναφέρεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συγχαίρει το ελληνικό Κοινοβούλιο για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι μία ιστορική στιγμή που φέρνει στο τέλος μία διαμάχη δεκαετιών. Η σημερινή ψηφοφορία ανοίγει το δρόμο για την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας, η οποία έχει την πλήρη στήριξη του Η.Β.» δήλωσε ο Τζ. Χαντ.

«Και οι δύο χώρες επέδειξαν θάρρος και προθυμία να συνεργαστούν για να επηρεάσουν μία πραγματική αλλαγή. Η συμφωνία δίνει την προοπτική για αυξημένη σταθερότητα και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή. Προσδοκούμε στη συνέχιση της συνεργασίας με τους δύο πιστούς συμμάχους προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής ασφάλειας», καταλήγει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης