Βρήκαν τα «λείψανα» του τέρατος του Λοχ Νες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 17:07
Βρήκαν τα «λείψανα» του τέρατος του Λοχ Νες
Τα «λείψανα» μιας οικείας φιγούρας με χαρακτηριστικό, μακρύ λαιμό εντόπισαν επιστήμονες σε βάθος 180 μέτρων, στον βυθό της λίμνης του Λοχ Νες.

Όσοι ωστόσο βιάστηκαν να υποθέσουν ότι βρέθηκε το διάσημο τέρας, έστω και νεκρό διαψεύστηκαν: Τα ευρήματα αφορούν στο ομοίωμα του τέρατος, γνωστού ως Νέσι, που χρησιμοποιήθηκε πριν από δεκαετίες στα γυρίσματα ταινίας, αποκάλυψε η επιστημονική έρευνα.

«Κατά την επιχείρηση Groundtruth βρέθηκε ένα πολύ γνωστό πλάσμα. Μολονότι έχει τη μορφή της Νέσι, δεν πρόκειται για τα λείψανα του τέρατος που έχει συναρπάσει όλον τον κόσμο εδώ και 80 χρόνια αλλά για μια άλλη σταρ, της μεγάλης οθόνης» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού της Σκωτίας, ελαφρώς απογοητευμένος από την εξέλιξη αυτή.

Ο Οργανισμός Τουρισμού είχε στηρίξει αυτήν την -πολλοστή- προσπάθεια για τον εντοπισμό του τέρατος και τη λύση του μυστηρίου.

Το υποθαλάσσιο ρομπότ Munin, που ήταν εξοπλισμένο με συστήματα σόναρ, έδωσε στους επιστήμονες τη δυνατότητα να εξερευνήσουν πολλά σημεία της περίφημης λίμνης, που κανείς δεν είχε καταφέρει να τα απεικονίσει στο παρελθόν. Μία από τις φωτογραφίες που τράβηξε το ρομπότ έκανε αίσθηση: έδειχνε μια αναγνωρίσιμη φιγούρα, ξαπλωμένη στον βυθό, σε βάθος 180 μέτρων.

Δυστυχώς, δεν πρόκειται παρά για μια κινηματογραφική μακέτα μήκους εννέα μέτρων η οποία βούλιαξε μετά τα γυρίσματα της ταινίας «Οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς» του Μπίλι Γουάιλντερ, το 1970.

Το μυστήριο παραμένει αξεδιάλυτο. Κανείς δεν έχει καταφέρει να αποδείξει ότι είδε πραγματικά τη Νέσι, ένα είδος θαλάσσιου δράκοντα, ο θρύλος του οποίου ανάγεται στον 17ο αιώνα. Πολύ τακτικά γίνεται λόγος για μια νέα «εμφάνιση» του τέρατος και αμέτρητες θεωρίες εξακολουθούν να κυκλοφορούν σε επιστημονικούς και μη κύκλους.

Το 2006, για παράδειγμα, μετά από δύο χρόνια ερευνών, ένας Σκωτσέζος παλαιοντολόγος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Νέσι δεν ήταν παρά ένας εκπαιδευμένος ελέφαντας τσίρκου που κάποιοι τον είδαν να κολυμπάει στη λίμνη. Άλλοι κάνουν λόγο για ένα γιγαντιαίο χέλι ή ακόμη και για ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο στον βυθό της λίμνης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 17:07