Βρυξέλλες: Προβλήματα στο αεροδρόμιο λόγω κινητοποίησης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 12:16
Βρυξέλλες: Προβλήματα στο αεροδρόμιο λόγω κινητοποίησης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
Μεγάλη ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν σήμερα οι ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο επαναλειτούργησε πριν από 10 ημέρες περίπου, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ένα από τα πιο πολυσύχναστα στην Ευρώπη, άνοιξε εκ νέου στις 3 Απριλίου με περιορισμένες δυνατότητες, λόγω κάποιων προσωρινών δομών που έχουν στηθεί για τη λειτουργία του και των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί μετά την καταστροφή στην αίθουσα αναχωρήσεων από την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου.

Οι επικεφαλής των συνδικάτων ζήτησαν από το προσωπικό να δηλώσει ασθένεια την Τρίτη, λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν όσον αφορά σε ένα προτεινόμενο σχέδιο διακανονισμού, στο οποίο περιλαμβάνεται η αύξηση του κατώτερου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

«Πολλοί τηλεφώνησαν ξανά για να δηλώσουν απουσία λόγω ασθένειας» δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αρχής ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας Belgocontrol.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου των Βρυξελλών ανέφερε ότι περίπου 50 από τις 400 προγραμματισμένες πτήσεις έχουν ακυρωθεί μέσα σε 12 ώρες. Ωστόσο, από την κινητοποίηση δεν έχουν επηρεαστεί οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Σαρλερουά.

Η κινητοποίηση επικρίθηκε έντονα από την ΙΑΤΑ, η οποία τη χαρακτήρισε πλήγμα για τις αεροπορικές εταιρείες και το προσωπικό των αεροδρομίων.

ΠΗΓΗ: ert.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 13:16