«Αυτάρεσκος και ανάξιος ηγέτης». Με αυτούς τους χαρακτηρισμούς αναφέρεται στις εκθέσεις των Αμερικανών διπλωματών ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Silvio Berlusconi, σύμφωνα με σειρά κειμένων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο δικτυακός τόπος Wikileaks.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Corriere Della Sera», ο «Cavaliere» δέχεται δριμύτατη κριτική σε ό,τι αφορά στις προσωπικές του δραστηριότητες. «Τα συχνά του ξενύχτια και η έφεσή του προς τα πάρτι σημαίνουν ότι δεν αναπαύεται αρκετά. Είναι πολιτικά αλλά και σωματικά αδύναμος» γράφουν χαρακτηριστικά τα διπλωματικά έγγραφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η αμερικανική διπλωματία κάνει λόγο για «άγριες γιορτές του Mister TV», ενώ φανερώνει και την ενόχληση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Hillary Clinton, για την καλή σχέση που διατηρεί ο Berlusconi με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin.

«Ο Silvio Berlusconi μοιάζει να είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του Vladimir Putin» αποκαλύπτει διπλωματικό έγγραφο.

Από την πλευρά του, πάντως, ο «Berlusco» δείχνει να μην ενοχλείται από τις αποκαλύψεις του Wikileaks, ενώ πηγές από το πρωθυπουργικό μέγαρο άφηναν σήμερα να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να δώσει βάση σε αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Το Wikileaks για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας – Ε.Ε., Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010, 11:53

«Όπλισε» το Wikileaks, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010, 21:17

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης