Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα και νέα άρση στους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στις επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Κούβα, καθώς και χαλάρωση των ταξιδιωτικών κυρώσεων προς την Αβάνα, στο πλαίσιο της ιστορικής προσέγγισης των δύο χωρών που ξεκίνησε στα τέλη του 2014.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι το όριο των 2.000 δολαρίων ανά τρίμηνο, που είχε τεθεί για τη μεταφορά χρημάτων προς την Κούβα, θα καταργηθεί πλήρως. Οι Αμερικανοί υπήκοοι θα μπορούν επίσης να ανοίξουν γραφεία ή καταστήματα στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μια ισχυρή, πιο ανοιχτή σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει οικονομικές ευκαιρίες τόσο για τους Αμερικανούς, όσο και για τους Κουβανούς», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου.

Μολονότι δεν αλλάζει ο κανονισμός του ποιος μπορεί να ταξιδεύει στην Κούβα, η μετάβαση γίνεται πλέον ευκολότερη καθώς θα δοθούν άδειες στις μεταφορικές εταιρείες να πραγματοποιούν δρομολόγια. Αίρονται επίσης ορισμένοι περιορισμοί όσον αφορά τα εμβάσματα και επιτρέπεται πλέον στους Αμερικανούς να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης