Περισσότεροι από οκτακόσιοι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις με πέντε χιλιάδες τραυματίστηκαν στο πολιορκούμενο ανατολικό Χαλέπι της Συρίας τις τελευταίες 26 ημέρες, ενώ οι άμαχοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θανατική καταδίκη, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Χαλεπιού.

«Σήμερα 150.000 άνθρωποι απειλούνται με αφανισμό. Απευθύνουμε έκκληση να μπει ένα τέλος στους βομβαρδισμούς και να δοθούν εγγυήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση όλων» είπε χαρακτηριστικά ο Μπρίτα Χάτζι Χασάν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Γενεύη, κατά το οποίο θα συναντηθεί με τον απεσταλμένο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Ταούφικ Τσαμάα, εκπρόσωπος της Ένωσης Συριακών Οργανώσεων Ιατρικής Περίθαλψης (UOSSM), είπε ότι 1.500 άνθρωποι πρέπει να απομακρυνθούν για ιατρικούς λόγους, ωστόσο οποιαδήποτε επιχείρηση απομάκρυνσής τους πρέπει να επιτηρείται από διεθνείς παρατηρητές προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να «τους εκτελέσουν ή να τους μεταφέρουν προς άλλη κατεύθυνση στη διαδρομή για το νοσοκομείο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης