Άφθονες εικόνες που κυκλοφόρησαν στα αραβικά μέσα ενημέρωσης χθες Κυριακή δείχνουν άνδρες κι αγόρια να δροσίζονται και να χαλαρώνουν σε πισίνες εντός της επικράτειας του Ισλαμικού Χαλιφάτου, την ώρα που ο υδράργυρος στο Ιράκ πλησιάζει τους 50 βαθμούς.

Το Χαλιφάτο μοιάζει να καμαρώνει για τις πισίνες, τους βατήρες και τις νεροτσουλήθρες του, χωρίς φυσικά να ξεχνά τους αυστηρούς κανόνες: «Να φοράτε μακριά βερμούδα και μπλουζάκι όταν κολυμπάτε, να μη βρίζετε όταν βουτάτε, να μην κολυμπάτε όταν θα έπρεπε να προσεύχεστε» είναι γραμμένο με μπογιά σε έναν τοίχο δίπλα από πισίνα της Μοσούλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτή την τελευταία προπαγανδιστική επίθεση το Χαλιφάτο θέλει να δείξει πως δεν είναι απλώς μια στρατιωτικού τύπου οργάνωση, αλλά αντίθετα προσφέρει και χαρές σε όσους έχουν την «τύχη» να ζουν υπό τον έλεγχό του. Εξάλλου, συχνά μεταδίδει ειδήσεις για το φιλανθρωπικό έργο και τις κοινωνικές υπηρεσίες του, προφανώς για να κερδίσει κάποιους πόντους συμπάθειας ανάμεσα στους ντόπιους πληθυσμούς.

Την τελευταία εβδομάδα η κυβέρνηση του Ιράκ, που βρίσκεται σε πόλεμο με το Χαλιφάτο, παρέτεινε κατά 2 μέρες το… Σαββατοκύριακο λόγω καύσωνα. Την Παρασκευή στη Βαγδάτη πλήθη ανθρώπων διαμαρτύρονταν για τις συχνές διακοπές ρεύματος. Το θερμόμετρο στην ιρακινή πρωτεύουσα είχε αγγίξει τους 49 βαθμούς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυο μέρες μετά το Ισλαμικό Χαλιφάτο επιστράτευε τις πισίνες και τις νεροτσουλήθρες του στη μάχη των εντυπώσεων.

Ανάλογες φωτογραφίες είχαν κυκλοφορήσει και τον Ιούλιο – από τη Ράκα της Συρίας:


 
Με πληροφορίες από Vocative
Επιμέλεια: Βάννα Μπρούσαλη

Διαβάστε επίσης:
Χειρότερα από Μεσαίωνα: Νέοι φριχτοί τρόποι εκτέλεσης αιχμαλώτων από τους τζιχαντιστές
Βομβιστική επίθεση σε δημόσια πισίνα στο Ιράκ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης