Ο επικεφαλής των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, μίλησε το βράδυ της Τρίτης για πρώτη φορά μετά την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, απορρίπτοντας την κατάπαυση του πυρός μέχρι να τερματιστεί η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα και να αρθεί ο αποκλεισμός του.

Ο Μοχάμεντ Ντέιφ, σε μία από τις σπανιότατες δημόσιες τοποθετήσεις του, είπε ότι η Χαμάς δεν πρόκειται να αποδεχτεί «καμία κατάπαυση του πυρός χωρίς τον τερματισμό της επίθεσης και την άρση του αποκλεισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηχογραφημένη δήλωση του Ντέιφ μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της Χαμάς.

Ο ηγέτης των Ταξιαρχιών διαβεβαίωσε επίσης ότι οι άνδρες του δεν στοχεύουν Ισραηλινούς πολίτες.

«Στοχεύουν μόνο (Ισραηλινούς) στρατιώτες, όμως οι στρατιώτες στοχεύουν πολίτες, κυρίως παιδιά και γυναίκες», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις και τα αιτήματα του Ντέιφ είναι ταυτόσημα με αυτά που έχει θέσει η πολιτική ηγεσία της Χαμάς.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται να αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων με τον εκπρόσωπο των παλαιστινιακών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας Άσραφ αλ Κούντρα να λέει ότι από τις 8 Ιουλίου, όταν ξεκίνησαν οι ισραηλινές επιχειρήσεις στην περιοχή, έχουν σκοτωθεί 1.191 Παλαιστίνιοι, ένας αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί κι άλλο, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο οι τραυματίες ξεπερνούν τις 7.000.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και τουλάχιστον 239 παιδιά.

Το Ισραήλ από την πλευρά του αναφέρει ότι έχει χάσει συνολικά 53 στρατιώτες και τρεις πολίτες από την έναρξη των συγκρούσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης