Χαμόγελα σε Ε.Ε. και Η.Π.Α. για την ανακοίνωση της ΕΤΑ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011, 07:08
Χαμόγελα σε Ε.Ε. και Η.Π.Α. για την ανακοίνωση της ΕΤΑ
Με ικανοποίηση υποδέχτηκαν Η.Π.Α. και Ε.Ε. την είδηση της αποκήρυξης της βίας από τη βασκική αυτονομιστική οργάνωση, ΕΤΑ.

«Πρόκειται για μια πραγματικά ιστορική στιγμή που θέτει τέλος σε πολλά χρόνια τρόμου και επιθέσεων εναντίον της ισπανικής κοινωνίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Από την πλευρά του ο κορυφαίος αξιωματούχος της Ε.Ε. για ζητήματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, Ζιλ ντε Κερσόβ, απέδωσε τα εύσημα στις δικαστικές Αρχές και τις δυνάμεις Ασφαλείας της Ισπανίας και της Γαλλίας για τον περιορισμό της αυτονομιστικής οργάνωσης.

«Η Ε.Ε. συνεχίζει να έχει την απαρασάλευτη πεποίθηση ότι η τρομοκρατία είναι απαράδεκτη σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της και πρέπει να καταπολεμάται διαμέσου του κράτους δικαίου», πρόσθεσε.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας, Ν ικολά Σαρκοζί.
«Είναι μια νίκη της δημοκρατίας επί της βίας».

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν και οι Η.Π.Α. τονίζοντας ότι πρόκειται για «ένα ιστορικό βήμα προς την ειρήνη στην Ισπανία».

«Αναγνωρίζουμε το θάρρος της κυβέρνησης και του ισπανικού λαού στις προσπάθειές τους για την προώθηση της δημοκρατίας και της ελευθερίας στην Ισπανία, ωστόσο, ο δρόμος παραμένει μακρύς», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τόμι Βάιτορ.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011, 07:31