Η Βρετανία θα υποβάλει τις προτάσεις της για το πώς θα διευθετηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Οι Ευρωπαίοι είπαν στην Τερέζα Μέι ότι υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει προκειμένου να ξεμπλοκαριστούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, επαναλαμβάνοντας ότι μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα πρέπει να διευθετήσει το ζήτημα του οικονομικού λογαριασμού του διαζυγίου της Βρετανίας με την Ε.Ε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα υποβάλουμε τις προτάσεις μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαίρως για το συμβούλιο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ στο BBC.

Την περασμένη εβδομάδα η πρωθυπουργός συναντήθηκε με ομολόγους της στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στο Γκέτεμποργκ (Σουηδία) στην προσπάθεια να σπάσει το αδιέξοδο για το πόσα θα πληρώσει η Βρετανία κατά την έξοδό της από την Ένωση σε 16 μήνες.

Η Μέι άφησε και πάλι να εννοηθεί ότι θα αυξήσει μια αρχική προσφορά που εκτιμάται σε περίπου 20 δισ. ευρώ, περίπου το ένα τρίτο αυτού που επιθυμούν οι Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης