Οι αιγυπτιακές Αρχές διέκοψαν την κυκλοφορία σε πολλές γραμμές του μετρό του Καΐρου μετά την ανακάλυψη δύο βομβών στις ράγες ενός σταθμού στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, σύμφωνα με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί ήταν αυτοσχέδιοι και δεν εξερράγησαν. Ειδικοί αναπτύχθηκαν αμέσως για να επιθεωρήσουν το σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου, πρόσθεσε ένας από τους αξιωματούχους αυτούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον τρία εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό του Καΐρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο στρατός και η αστυνομία της Αιγύπτου επιτέθηκαν σήμερα στην περιοχή του Κερντάσεχ, κοντά στο Κάιρο, για να εκδιώξουν από εκεί τους ισλαμιστές, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί κατά την επιχείρηση ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός, μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

«Σημειώνονται ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους τρομοκράτες που έχουν πάρει τον έλεγχο του χωριού Κερντάσεχ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας αξιωματούχος της ασφάλειας.

Η επιχείρηση αυτή, η οποία «έχει στόχο την εκκαθάριση του χωριού από τρομοκρατικά στοιχεία», πρόσθεσε, αποφασίστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση των υπευθύνων του Υπουργείου Εσωτερικών που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύχτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο στόχος είναι να συλληφθούν «140 πρόσωπα που καταζητούνται» και να βρεθούν οι δράστες της «σφαγής» του Κερντάσαχ, όπου 11 αστυνομικοί είχαν σκοτωθεί στις 14 Αυγούστου, δήλωσε ο ίδιος. Ο αξιωματούχος έκανε επίσης λόγο για ανάπτυξη στρατιωτών και ελικοπτέρων που υπερίπτανται του χωριού αυτού.

Τη Δευτέρα ο στρατός ανέκτησε χωρίς θύματα τον έλεγχο της Ντέλγκα, μιας πόλης της κεντρικής Αιγύπτου που είχαν καταλάβει εδώ και έναν μήνα οι οπαδοί του Μόρσι, τους οποίους οι Αρχές κατηγορούν ότι έκαψαν εκκλησίες.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης