Έκρηξη που προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας σημειώθηκε σήμερα στην Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, την ώρα που τα αφγανικά στρατεύματα εξακολουθούν να συγκρούονται με αντάρτες που έχουν βρει καταφύγιο για δεύτερη ημέρα σε ένα ξενοδοχείο έπειτα από την χθεσινή επίθεση εναντίον 10 κυβερνητικών κτιρίων.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τη βόμβα που βρισκόταν σε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στην περφέρεια 2 της Κανταχάρ, μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει λόγος για θύματα, όπως δήλωσε μία πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας αλλά και διάφοροι κάτοικοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 15 αντάρτες έχουν σκοτωθεί στην ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ ακόμη 8 πυροδότησαν παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα από χθες οπότε ξεκίνησε η επίθεση των Ταλιμπάν στην Κανταχάρ, όπως δήλωσε ο Ζαμαράι Μπασάρι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

Ο Μπασάρι εξάλλου επιβεβαίωσε σήμερα ότι κάποιοι από τους αντάρτες που παίρνουν μέρος στις επιθέσεις είναι πρώην κρατούμενοι από τους περίπου 500 που δραπέτευσαν από φυλακή της πόλης τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τον Μοχάμαντ Χάσιμ γιατρό στο νοσοκομείο της πόλης: «Εχουμε καταμετρήσει 46 τραυματίες, 24 από τους οποίους είναι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, οι υπόλοιποι πολίτες. Μετρήσαμε επίσης τέσσερις νεκρούς, δύο πολίτες και δύο αστυνομικούς», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, πολλές εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα το πρωί στην πόλη, αλλά και πυροβολισμοί από πολλές συνοικίες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Ένας άγνωστος αριθμός ανταρτών έχουν καταφύγει στο ξενοδοχείο Κανταχάρ στο κέντρο της πόλης και πυροβολούν προς το γειτονικό κτίριο, όπου στεγάζονται οι αφγανικές υπηρεσίες πληροφορίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πόλη έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας από χθες και οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, ενώ ελικόπτερα πυροβολούν από τον αέρα. Χιλιάδες ταξιδιώτες έχουν εγκλωβιστεί στο δρόμο μεταξύ της δυτικής επαρχίας Χεράτ και της πρωτεύουσας Καμπούλ καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν κλείσει τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Κανταχάρ.

Από την πλευρά τους, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι στις επιθέσεις, που παίρνουν μέρος δεκάδες μαχητές τους. έχουν στόχο την κατάληψη της Κανταχάρ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, Κάρι Μοχάμαντ Γιούσεφ Αχμάντι, περίπου 116 Αφγανοί στρατιώτες και έξι ξένοι έχουν χάσει την ζωή τους μέχρι στιγμής από τις επιθέσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης