Νέα πτώση σημειώνει το κόμμα «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ υψηλά ποσοστά συνεχίζει να συγκεντρώνει το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», όπως δείχνει έρευνα του δημοσκοπικού ινστιτούτου Datamedia, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιταλικής εφημερίδας «Ιλ Τέμπο».

Πιο συγκεκριμένα, το «Δημοκρατικό Κόμμα» λαμβάνει το 40,2% της πρόθεσης ψήφου, με αύξηση 2,2% μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ το «Φόρτσα Ιτάλια» βρίσκεται μόλις στο 13,3%, με πτώση που αγγίζει τις δύο εκατοστιαίες μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στις υπόλοιπες δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, η Λέγκα «πείθει» το 8% των Ιταλών, το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» το 4% και η «Νέα Κεντροδεξιά», η οποία μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, το 2%.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο συγκεντρώνει το 19,4% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, με πτώση 0,4% σε σχέση με πριν από μία εβδομάδα.

Τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι εμπιστεύεται το 51% των Ιταλών, ενώ ακολουθούν ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, με 21% και η επικεφαλής του «Αδέλφια της Ιταλίας» με 20%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης