Χάνει έδαφος το «Φόρτσα Ιτάλια» του Μπερλουσκόνι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014, 14:24
Χάνει έδαφος το «Φόρτσα Ιτάλια» του Μπερλουσκόνι
Νέα πτώση σημειώνει το κόμμα «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ υψηλά ποσοστά συνεχίζει να συγκεντρώνει το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», όπως δείχνει έρευνα του δημοσκοπικού ινστιτούτου Datamedia, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιταλικής εφημερίδας «Ιλ Τέμπο».

Πιο συγκεκριμένα, το «Δημοκρατικό Κόμμα» λαμβάνει το 40,2% της πρόθεσης ψήφου, με αύξηση 2,2% μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ το «Φόρτσα Ιτάλια» βρίσκεται μόλις στο 13,3%, με πτώση που αγγίζει τις δύο εκατοστιαίες μονάδες.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, η Λέγκα «πείθει» το 8% των Ιταλών, το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» το 4% και η «Νέα Κεντροδεξιά», η οποία μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, το 2%.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο συγκεντρώνει το 19,4% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, με πτώση 0,4% σε σχέση με πριν από μία εβδομάδα.

Τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι εμπιστεύεται το 51% των Ιταλών, ενώ ακολουθούν ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, με 21% και η επικεφαλής του «Αδέλφια της Ιταλίας» με 20%.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014, 14:24