Χάνει κι άλλο έδαφος ο Λέτα

Χάνει κι άλλο έδαφος ο Λέτα
Συνεχή πτωτική τάση παρουσιάζει η εμπιστοσύνη των Ιταλών προς την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων "IXE", η οποία μεταδόθηκε από το πρόγραμμα Agora του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης των ερωτηθέντων προς την πολυκομματική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Ενρίκο Λέτα δεν ξεπερνά το 21%. Την 13η Δεκεμβρίου 2013 ήταν 28%.

Όσον αφορά την εμπιστοσύνη προς τα πολιτικά πρόσωπα ο νεοεκλεγείς επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι συγκεντρώνει 53%, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, 48% και ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα 35%.

Ακολουθούν ο Μπέπε Γκρίλο, αρχηγός του αντισυστημικού «Κινήματος Πέντε Αστέρων» με 28%, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς Αντζελίνο Αλφάνο στο 23% και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επικεφαλής της Forza Italia με το 18%.

Το 53% του στατιστικού δείγματος τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών, το 43% είναι αντίθετο και το 7% δεν έχει διαμορφώσει άποψη.

Στην πρόθεση ψήφου το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 31,3%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων το 22,1%, η Forza Italia το 21,5%, η Νέα Κεντροδεξιά το 4,1%, η Λέγκα του Βορρά το 3,4% και η Αριστερά και Ελευθερία το 2,8%.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014, 14:20