Τρομοκρατικό χάος στο Καζακστάν

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016, 15:19
Τρομοκρατικό χάος στο Καζακστάν
Χάος επικράτησε στην πόλη Ακτόμπε του Καζακστάν, με σφοδρές μάχες στους δρόμους της πόλης και αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών και τραυματιών, ενώ πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν έκαναν λόγο για ομηρία πολλών πολιτών. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Almas Sadubayev, όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 20-30 ένοπλοι φανατικοί ισλαμστές έκλεψαν όπλα από καταστήματα και επιτέθηκαν σε στρατιωτική βάση στο κέντρο της πόλης.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, νεκρός είναι ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος όπλων, δύο στρατιώτες και 3 ισλαμιστές, ενώ έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον άλλοι 10 άνθρωποι. 

Η επίθεση στη βάση αποκρούστηκε από τους στρατιώτες και αυτή τη στιγμή διεξάγεται μεγάλη επιχείρηση από την αστυνομία και τον στρατό για την ανεύρεση των δεκάδων ισλαμιστών που υποχώρησαν.

Μέχρι το βράδυ οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν άλλους τρεις ισλαμιστές και συνέλαβαν επτά, ενώ αναζητούνται και οι υπόλοιποι.

Δείτε στιγμιότυπα από κάμερα ασφαλείας: 
Οι αρχές της πόλης νωρίτερα έδωσαν εντολή για εκκένωση μιας ολόκληρης περιοχής, ενώ οι πολίτες κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Στους δρόμους έχουν βγει και οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονται σχεδόν παντού. Οι αρχές χαρακτηρίζουν το γεγονός ως "τρομοκρατικό χτύπημα".

Η πόλη Ακτόμπε έχει πληθυσμό 300.000 κατοίκων και βρίσκεται στο βορειοδυτικό Καζακστάν.

Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο...


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016, 21:50