Ο προσωρινός αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στο βορειοανατολικό τμήμα της Αυστραλίας έφτασε σήμερα τους δέκα, ενώ έχουν καταγραφεί και 78 αγνοούμενοι καθώς τα ορμητικά νερά ανάγκασαν χιλιάδες πολίτες της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, του Μπρισμπέιν, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι τεράστιες ποσότητες των υδάτων που διασχίζουν με μεγάλη ταχύτητα πολλές κοινότητες στο δυτικό τμήμα του Μπρισμπέιν, της πρωτεύουσας του Κουίνσλαντ προκάλεσαν το θάνατο έξι πολιτών, μεταξύ των οποίων τεσσάρων παιδιών, ανακοινώθηκε από την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά οι πλημμύρες που πλήττουν την Αυστραλία από τα τέλη Νοεμβρίου έχουν προκαλέσει το θάνατο 21 πολιτών αλλά η πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για έναν αριθμό νεκρών πολύ υψηλότερο.

“Με τόσο επικίνδυνες πλημμύρες που προχωρούν ταχύτατα πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα αριθμό νεκρών πολύ πιό μεγάλο. Βλέπουμε τεράστιους όγκους νερού να καταστρέφουν σπίτια και αυτοκίνητα σε δευτερόλεπτα” ανέφερε η μαυροφορεμένη κ. Γκίλαρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Μπομπ Ατκινσον χαρακτήρισε τις πλημμύρες “χερσαίο τσουνάμι” και δήλωσε ότι οι δυνάμεις του κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν τον πληθυσμό που βρίσκεται αντιμέτωπος με τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 120 χρόνων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης