Ικανοποιημένος από τον «προσωπικό ρόλο» που έπαιξε ο Τζον Μπάιντεν στην προσπάθεια επίτευξης ειρήνης στην ανατολική Ουκρανία, φάνηκε σήμερα στις πρώτες του δηλώσεις Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος χαιρέτισε τη στάση που κράτησε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τις συνομιλιες που είχε χθες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η Ουκρανία και η Ρωσία θα μπορούσαν να συμφωνήσουν στην επίτευξη μιας νέας εκεχειρίας και στην ανταλλαγή κρατουμένων, καθώς οι εκπρόσωποί τους άρχισαν σήμερα συνομιλίες για τη διένεξη στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.

«Σε γενικές γραμμές, θεωρώ θετικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μίλησε με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Ζελένσκι.

«Το πιο σημαντικό πράγμα που βλέπουμε τώρα είναι ότι υπάρχει μια προσωπική πραγματική αντίδραση και ένας προσωπικός ρόλος του προέδρου Μπάιντεν στην επίλυση αυτής της διένεξης, του πολέμου, στο ανατολικό τμήμα της χώρας μας», δήλωσε ο Ζελένσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης