Του Κώστα Μπετινάκη

Παρακολουθώντας όλη αυτή την πλέον αναίσχυντη προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία στις ΗΠΑ μου έρχεται στον νου εκείνο που πάντοτε υποστήριζα: Πολύ θόρυβος για το τίποτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ έχει ήδη ψηφίσει τη Χίλαρι, ενώ το καθαρά αμερικανικό πανίσχυρο επιχειρηματικό μπλοκ προτιμά τον ΤραμπΔεν πρόκειται για έναν αγώνα επικράτησης ανάμεσα σε δύο υποψήφιους, ή σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Είναι η μάχη που θα δείξει ποιος θα εκπροσωπήσει από το οίκημα του Λευκού Οίκου τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

Έχουμε γνωρίσει ως τώρα στην πολύ πρόσφατη αμερικανική ιστορία του νεαρού ακόμη αιώνα μας, τους πετρελαιάδες να επικρατούν και να έχουμε «περιφερειακούς» πολέμους και κατόπιν τους τραπεζίτες, αλλά και πάλι να έχουμε πολέμους.

Οι άρχοντες της Γης (όπως τους αποκαλούν όσοι κατηγορούνται ότι περιφέρονται στους κύκλους «θεωριών συνωμοσίας») φαίνεται να μην έχουν καταλήξει ακόμη στο πρόσωπο που θα επικρατήσει – κάτι που αντικατοπτρίζεται και στις δημοσκοπήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά ο πόλεμος είναι απηνής μιας και υπάρχει ανάμειξη από τις καταγγελίες του FBI και τις αποκαλύψεις του WikieLeaks ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Κλιντονιάδας». Κάτι που είναι κρίσιμο, όχι μόνο επειδή πρόκειται για αποκαλύψεις απόρρητων μηνυμάτων από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χίλαρι, την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

H πιο πρόσφατη δημοσκόπηση (2-11-16 ) από το realclearpolitics.com για το τι ψηφίζουν οι αμερικανικές πολιτείες: Η  Χίλαρι (μπλε) φαίνεται να συγκεντρώνει 226 εκλέκτορες και ο Τραμπ (κόκκινο) 180…

 
Χώρια που αποκαλύφθηκε τελευταία πως η κα. Κλίντον «είχε ενημερωθεί για ερωτήματα που θα της υποβληθούν στην πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση (debate) με τον Ντόναλτν Τραμπ…

Αν κρίνουμε ότι είναι γνωστό πως το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ έχει ήδη ψηφίσει τη Χίλαρι, δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε πως υπάρχει και το καθαρά αμερικανικό πανίσχυρο επιχειρηματικό μπλοκ που προτιμά τον Τραμπ.

Το παράδοξο είναι πως η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα δείχνει να υποστηρίζει τη Χίλαρι, εμφανιζόμενη δίπλα της σε προεκλογική ομιλία, τη στιγμή που ο FBI παρεμβαίνει στην προεκλογική της εκστρατεία (κάτι που κάνει άραγε δίχως προηγούμενη προεδρική έγκριση;).

Τον τραγέλαφο της προεκλογικής εκστρατείας των δύο αντιπαθέστερων υποψηφίων -κατά γενική ομολογία- που διεκδικούν τον Λευκό Οίκο έρχεται να συμπληρώσει η εισαγγελική έρευνα για τα 650.000 email της Huma Abedin που θεωρείται το «δεξί χέρι» της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος.


Θεωρείται μάλιστα σίγουρο, πως στην περίπτωση εκλογής της Χίλαρι στην προεδρία, η Abedin,που είναι αλλιώς γνωστή και ως πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας, θα αναλάβει υπεύθυνη του προεδρικού γραφείου.

Υπενθυμίζεται ακόμα πως όταν το 2009 την προσέλαβε η Κλίντον ως Νο 2 και της είχε δοθεί η νομιμοποίηση για πρόσβαση σε απόρρητο υλικό, η Abedin είχε δηλώσει πως «δεν θυμάται να είχε ασχοληθεί με κάποιο από τα “Προγράμματα που απαιτούν Ειδική Άδεια (SAP)”».

Όπως και να το δει κάποιος, γεγονός είναι ότι πριν από τον αμερικανικό λαό, ψηφίζει η αμερικανική ολιγαρχία. Η οποία ελέγχει κάθε έκφανση της ζωής του.

Ποιοι είναι οι Αμερικανοί ολιγάρχες;

# Η Wall Street και οι μεγάλες τράπεζες.
# Το σύμπλεγμα της στρατιωτικής παραγωγής πολεμικού υλικού που ευθύνεται και για τη διαιώνιση της πολιτικής των περιφερειακών πολεμικών συγκρούσεων, ώστε να καταναλώνεται η παραγωγή του υλικού που τους αποφέρει τεράστια κέρδη.
# Οι νεοσυντηρητικοί που υποστηρίζουν το «πολεμικό πολιτικό λόμπι» επενδύοντας σε αυτό ιδεολογικά.
# Οι αμερικανικές πολυεθνικές εταιρίες.
# Οι εταιρίες προώθησης αγροτικών μεταλλαγμένων προϊόντων (τύπου Μοσάντο).
# Το εβραϊκό λόμπι, που προωθεί την πολιτική αναταραχής στη Μέση Ανατολή ώστε να παραμελείται το ακανθώδες παλαιστινιακό πρόβλημα.

Για να περάσουμε και σε ένα διαφορετικό πεδίο αναμέτρησης: Την «ανάμειξη» του ονόματος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην προεδρική προεκλογική εκστρατεία.

Στο στρατόπεδο της Κλίντον κατηγορούν ότι «ο Πούτιν ψηφίζει Τραμπ» και υποστηρίζουν ότι «οι Ρώσοι χάκαραν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χίλαρι» ώστε να εξάψουν την παραδοσιακή αντιρωσική  -τουλάχιστον- δυσπιστία των Αμερικάνων ψηφοφόρων.

Και προκαλεί έκπληξη ότι η Χίλαρι και το επιτελείο της δεν ανέμειξε τον Ρώσο πρόεδρο στην υπόθεση της αναψηλάφησης της υπόθεσης των emails της από τον διευθυντή του FBI, James Comey. Του ίδιου διευθυντή που μόλις τον Ιούλιο του 2016, είχε υποστηρίξει πως η Χίλαρι ήταν «καθαρή».

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή Harry Reid οι επιθέσεις εναντίον της Κλίντον, κρύβουν έναν «ξεκάθαρο μισογυνισμό».

Έτσι τελικά απομένει στους μπερδεμένους ή ακόμη και ζαλισμένους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο κακά το…χειρότερο!

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης