Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.528 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνουν συνολικά τους 864.064.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων 19 ασθενών με τον COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας σε 21.182 νεκρούς μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο τόνισε ότι οι μολύνσεις και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται μετά το τέλος της περιόδου των θερινών διακοπών στο νότιο ημισφαίριο και την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τα κρούσματα μειώθηκαν σε μόλις τέσσερις από τις περιφέρειες της χώρας την τελευταία εβδομάδα.

Η Χιλή παρέλαβε χθες μια ακόμη, την πέμπτη κατά σειρά, παρτίδα δόσεων του εμβολίου CoronaVac της κινεζικής φαρμακευτικής εταιρείας Sinovac. Την υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν εμβολιάσει πάνω από 4,1 εκατομμύρια ανθρώπους για τον νέο κορωνοϊό, με πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων τους. Στόχος είναι να έχουν ανοσοποιηθεί 5 εκατομμύρια μέσα στο πρώτο τρίμηνο και 15 εκατομμύρια περί τα μέσα του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης