Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατέγραψε 12 θανάτους ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 και 1.658 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, δεδομένα που ανεβάζουν τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής σε 335 νεκρούς επί συνόλου 31.721 κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα προβλέπει ότι η κορύφωση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού θα καταγραφεί εντός του Μαΐου κι έχει επεκτείνει την καραντίνα που επιβάλλει σε πάνω από 30 περιοχές, κυρίως στην πρωτεύουσα της χώρας, το Σαντιάγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Άμυνας της Χιλής ανακοίνωσε ότι την υποχρεωτική καραντίνα θα επιβάλλουν στελέχη της αστυνομίας και του στρατού ενώ η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι οι παραβάτες των μέτρων περιορισμού θα αντιμετωπίζουν βαρύτερα πρόστιμα και βαρύτερες ποινές.

Η κυβέρνηση της Χιλής συνεχίζει να επιβάλλει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά, η λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχει διακοπεί, ενώ κάθε οικονομική δραστηριότητα που δεν θεωρείται απολύτως αναγκαία έχει ανασταλεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης