Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.804 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 79 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 18.974 νεκρούς επί συνόλου 751.886 μολύνσεων.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 22.493, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα εμβολιάστηκαν για τον νέο κορωνοϊό 592.475 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 13.169 έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους. Η πρώτη φάση της ανοσοποίησης επικεντρώνεται στους πιο ηλικιωμένους πολίτες, που θεωρείται πως αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου.

Προοδευτικά το πρόγραμμα εμβολιασμού θα επεκτείνεται σε πληθυσμιακές ομάδες μικρότερων ηλικιών. Σκοπός είναι να έχει εμβολιαστεί τον Ιούλιο το 70% του πληθυσμού.

Η Χιλή είναι αντιμέτωπη το τελευταία διάστημα με σοβαρά τοπικά ξεσπάσματα της πανδημίας, ειδικά σε πόλεις στο βόρειο και στο νότιο τμήμα της, με αρκετές να έχουν τεθεί σε καραντίνα ή να έχουν επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα εν μέσω θέρους στο νότιο ημισφαίριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης