Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν οι θάνατοι 25 ασθενών με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 1.015 περιστατικά του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φτάσει τους 34.539 νεκρούς, επί συνόλου 1.600.883 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο δείκτης επίπτωσης μειώθηκε από τα 327 περιστατικά ανά 100.000 κατοίκους που καταγράφονταν τον Απρίλιο στα 81 τον Ιούλιο, ή -εκατοστιαία- κατά 75%.

Οι θάνατοι που έχει επιβεβαιωθεί ότι οφείλονταν στη νόσο που προκαλεί ο ιός μειώθηκαν κατά 18% τις τελευταίες επτά ημέρες και κατά 23% τις τελευταίες 14 ημέρες.

Ο δείκτης πληρότητας των κλινών στα νοσοκομεία έχει υποχωρήσει στο 87%, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ οι εισαγωγές ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση κατά 65%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το ότι τα στοιχεία υποδεικνύουν πως καταγράφεται πρόοδος, ο υπουργός Υγείας, Ενρίκε Πάρις, τόνισε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως δεν σημαίνουν ότι η Χιλή «ξεπέρασε την πανδημία, ούτε πως νίκησε τον ιό. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να μάθουμε να ζούμε με τον ιό».

Η υφυπουργός Υγείας Πάουλα Ντάσα σημείωσε ότι από αυτή την εβδομάδα θα χαλαρώσουν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και των υπηρεσιών.

Παρότρυνε τους πολίτες να εμβολιαστούν, να υποβάλλονται συχνά σε τεστ και να τίθενται σε απομόνωση εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά, καθώς «τα τρία στα δέκα νέα περιστατικά είναι ασυμπτωματικά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης