Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν ακόμη 119 ασθενείς με τον COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 8.426 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 29.047 νεκρούς επί συνόλου 1.369.756 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν η τρίτη συνεχόμενη ημέρα που τα κρούσματα ξεπέρασαν το επίπεδο των οκτώ χιλιάδων, ενώ ο αριθμός τους ήταν ο τρίτος υψηλότερος που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής.

Ο υφυπουργός Υγείας Αλμπέρτο Ντουνιάκ υπογράμμισε ότι είναι κατειλημμένες 4.265 κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), ή με άλλα λόγια ότι η πληρότητά τους έχει φθάσει το 96%.

«Αυτή που μας ανησυχεί περισσότερο είναι η Μητροπολιτική Περιφέρεια του Σαντιάγο, διότι η ζήτηση για κλίνες εκεί είναι υψηλότερη», επομένως «εργαζόμαστε για να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα» των ΜΕΘ, τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα ξεσπάσματα της επιδημίας και εισαγωγή νεότερων ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί στα νοσοκομεία, παρότι έχει ήδη εμβολιαστεί πάνω από το 50% του πληθυσμού-στόχου της εθνικής εκστρατείας ανοσοποίησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης