Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.395 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 75 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 16.303 νεκρούς επί συνόλου 593.310 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο η κυβέρνηση εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς νωρίτερα χθες άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού για τον νέο κορωνοϊό, μετά την άφιξη της πρώτης παρτίδας 10.000 δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Η κυβέρνηση στο Σαντιάγο έχει κλείσει συμφωνία για την αγορά 10 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου αυτού, οι οποίες αρκούν για την ανοσοποίηση 5 εκατομμυρίων ανθρώπων.

«Αυτό το πρώτο στάδιο (του εμβολιασμού) δεν θα πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι ο ιός θα συνεχίσει να είναι παρών για πολύ καιρό, να τηρούμε απόσταση, να φοράμε μάσκα και να πλένουμε τα χέρια μας», τόνισε ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πάρις συμπλήρωσε πως προβλέπει ότι «μέσα στο πρώτο τρίμηνο» του 2021 «θα έχουμε εμβολιάσει 5 εκατομμύρια ανθρώπους», ενώ «το πρώτο εξάμηνο» της επόμενης χρονιάς «θα έχουμε φθάσει το 80% του πληθυσμού» στην εκστρατεία ανοσοποίησης.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης