Διεθνείς οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα την κυβέρνηση του Μπαχρέιν για βίαιη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ρίχνοντας μεγάλο μερίδιο ευθύνης και στο Συμβούλιο του Κόλπου με απόφαση του οποίου είχαν σταλεί στρατεύματα της Σαουδικής Αραβίας και των Η.Α.Ε. προκειμένου να καταστείλουν διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της χώρας.

Καθημερινά οι αναφορές για συλλήψεις ακτιβιστών είναι δεκάδες με τους συγγενείς τους να μην έχουν καμία επαφή μαζί τους και να μη γνωρίζουν την ακριβή τοποθεσία όπου κρατούνται. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και μια διαδικασία τρομοκράτησης του λαού με συλλήψεις και ξυλοδαρμούς ακόμα και γυναικών οι οποίες προσπαθούν να περιθάλψουν τους τραυματίες από τις διαδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Μπαχρέιν έχει δημιουργήσει ένα καθεστώς φόβου όπου κάθε έννοια ασφάλειας απουσιάζει», είπε ο Joe Stork, αναπληρωτής διευθυντής της οργάνωσης Human Watch, υπεύθυνος για τον τομέα της Μέσης Ανατολής.

Μια γυναίκα, σύζυγος γιατρού, σε συνέντευξή της στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, Al Jazeera, καταγγέλει τη βία των δυνάμεων Ασφαλείας και το κλίμα τρομοκρατίας στη χώρα της, εκφράζοντας παράλληλα και τον φόβο της για την τύχη του άνδρα της ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία.

«Βρισκόμουν στο δωμάτιο με έναν ασθενή όταν ένας κουκουλοφόρος μπήκε μέσα και μου είπε να φύγω από το δωμάτιο αφήνοντας το κινητό μου στο θράνιο. Στη συνέχεια και αφού έψαξε τον υπολογιστή μου άρχισε να με χτυπά. Ήταν Αστυνομικοί με πολιτικά που φορούσαν κουκούλες και μαύρα γυαλιά», αναφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με έβριζαν χρησιμοποιώντας πολύ χυδαίες λέξεις. Ήταν και άλλοι μαζί μου. Μας έδεναν τα μάτια και μας έλεγαν να προχωρήσουμε ενώ μπροστά μας υπήρχε τοίχος», προσθέτει.

Σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δέχτηκε αυτή την «άδικη», όπως τη χαρακτηρίζει, μεταχείριση πιστεύει συνδέεται άμεσα με το γεγονός ότι ο άνδρας της, γιατρός στο επάγγελμα, αρνήθηκε να σταματήσει να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένους διαδηλωτές.

«Η σύλληψή και η μεταχείρισή μου από τις δυνάμεις Ασφαλείας έχει άμεση σχέση με τη σύλληψη του άνδρα μου. Το έκαναν για να με φοβίσουν. Είμαι η γυναίκα του. Φοβάμαι. Δεν ξέρω που τον έχουν και οι δικηγόροι του δεν έχουν ιδέα που μπορεί να τον κρατούν. Είναι άδικο να καταδικαστεί σε θάνατο», τονίζει.

Και συμπληρώνει, λέγοντας ότι φοβάμαι για την ασφάλεια μου και με απείλησαν να μην πω τίποτα. Πρέπει όμως να το κάνω καθώς κανείς δεν είναι μαζί μας. Η διεθνής κοινή γνώμη αδιαφορεί. Μόνο ο Θεός είναι μαζί μας», σημειώνει.

Δείτε το video…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης