Το πιο γνωστό καρναβάλι του κόσμου μετράει αντίστροφα και σε 10 ημέρες το Ρίο ντε Τζανέιρο ετοιμάζεται να υποδεχτεί εκατομμύρια κόσμου στη μεγαλύτερη ετήσια γιορτή της χώρας και από τις μεγαλύτερες του πλανήτη. Και η μάσκα με τη μεγαλύτερη ζήτηση δεν είναι άλλη από αυτή του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Με δύο μόλις δολάρια, μπορεί ο καθένας να γίνει πλανητάρχης για λίγες ώρες και να ξεδώσει με τρόπο που το πρωτόκολλο μάλλον απαγορεύει στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ. Δεύτερη σε δημοτικότητα έρχεται η μάσκα του Βραζιλιάνου προέδρου, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του μεγαλύτερου εργοστασίου παρασκευής μασκών στο Ρίο, Όλγα Βάλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια σχολίασε ότι ο επίσης δημοφιλής πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, δε χαίρει της ίδιας «αγάπης», αφού «…ο κόσμος εδώ ξέρει περισσότερο τη σύζυγό του, την τραγουδίστρια, Κάρλα Μπρούνι, αλλά για εκείνη πρέπει να πάρεις τα δικαιώματα για τη χρήση της εικόνας της».

Άλλες παραδοσιακά δημοφιλείς μάσκες παραμένουν αυτές των Οσάμα Μπιν Λάντεν, του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους και του δικτάτορα του Ιράκ, Σαντάμ Χουσέιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης